Mærkelige menneske – moderne personlighedspsykologi

Redaktører: Henrik Høgh-Olesen & Thomas Dalsgaard

Hvem er jeg? Og hvem er du? Hvorfor tænker, handler og føler vi, som vi gør? Hvilke kræfter driver os, og hvor frie er vi til at vælge, hvem vi vil være?

Hvad er det, der gør os unikke og giver os vores personlige signatur? Hvorfor er nogle udadvendte og opmærksomhedssøgende, mens andre er indadvendte og tilbageholdende? Hvorfor søger nogle spænding og andre tryghed? Hvor stor indflydelse har vores gener? Og hvad betyder et stærkt individualistisk og konkurrencepræget samfund for udviklingen af personligheden?

Personlighedspsykologien er fuld af spændende spørgsmål og svar. Er du nysgerrig efter at vide, hvorfor vi hver især handler som vi gør, så er det her, du tanker viden. For mange fagfolk – fra rådgivere, undervisere, HR konsulenter og ledere til arkitekter der bygger huse til dommere der skal dømme lovovertrædere – er personpsykologisk indsigt af afgørende betydning, for de valg der træffes.

Vores vision har været at skabe en helhedsorienteret forståelse af personligheden formidlet på en klar og overskuelig måde. Vi har derfor samlet det forvirrende vildnis af teorier indenfor personlighedspsykologien i en enkel og praktisk model, som bogen også er bygget op efter: 1) Den havende side (biologi og evolution), 2) Den gørende side (motiver, behov, mål og handlinger), og 3) Den skabende side (kultur, samfund, relationer og vores fortællinger om os selv).

Du får i følgeskab med udvalgte eksperter en spændende guidet tour i moderne personlighedspsykologi fyldt med eksempler fra hverdagslivet. Du bliver fortrolig med klassiske og nyere teorier samt den nyeste internationale forskning indenfor personlighedspsykologien. Bogen henvender sig til alle – den garvede psykolog som den almindelige læser med interesse for psykologi og personlig udvikling.

”Dybt kompetente psykologer og forskere har bidraget til et interessant og unikt indblik i det ellers ufremkommelige vildnis, som personlighedspsykologien er. Mærkelige menneske er en velskrevet og oplysende introduktion til et ufatteligt interessant og ekstremt kompetent emne.”

Videnskab.dk, Carsten Fogh Nielsen

”Mærkelige menneske er en underholdende og velformidlet dansk introduktion til personlighedspsykologi.”

Politiken, Svend Brinkmann

”Fagligt velfunderet, underholdende og letlæst bog om moderne og klassisk personlighedspsykologi.”

Dansk Biblioteks Center, lektørudtalelse, Grethe Lorentzen

”Det er en uhyre relevant bog.”

Weekendavisen, Tine Eiby